Kulturentreprenør

 

 

 

"Når du slutter å tenke fremover,

blir hvert skritt ikke bare et middel til

å nå målet, men noe unikt i seg selv.”

Robert.M Pirsig

Kulturentrepenør m.m.

 

- I 1985 etablerte jeg Radio Fredrikstad i samarbeid med bl.a

Tommy Lørdahl, journalisten Wiggo Gilberg, musikeren Mallika Makouf Rasmussen og radiomannen Tor Andersen (P4).

- I 1991 etablerte jeg Victoria Forlag www.victoriaforlag.no

- I 1991 fikk jeg ideen og etablerte Det Kvindelige Læseselskab, et "selskab" som har ca 600 medlemmer. Jeg var leder i ni år (over to perioder). DKL har vært inspirator til dannelsen av Borg Leseforening i Sarpsborg, Camillaforeningen, en leserforening på Bjørkelangen og leseforeningen i Oslo.

 

- I 1992 kom ideen om å reise på Littera-tur med Det Kvindelige Læseselskab. Første tur gikk til Island med Atle Næss som faglig reiseleder. Så la vi ut på Roma-tur med Tordis Ørjaseter i samarbeid med Bennett og Wiggo Andersen. Dette ble begynnelsen på Temareiser Fredrikstad. Siden har jeg vært teknisk reiseleder på flere av deres turer til blant annet Kina, St. Petersburg, Roma, Wien og London.

 

- I 1995 fikk jeg i oppdrag fra Galleri F15 å samle utstillingen Jeløymalerne.

- I 1995 etablerte jeg i samarbeid med Wiggo Andersen (Temaresier Fredrikstad) Kulturbanken, et galleri i Bing-gården i Gamlebyen i Fredrikstad.

- I 1998 fikk jeg i oppdrag av Galleri F15 å samle en retrospektiv utstilling av maleren Bendik Riis - et samarbeid med kurator Jon Ove Steihaug.

- I 2003 og 2004 holdt jeg utstilling med egne verk i Galleri Balaklava, Galleri Stallen og på Kafé Hansen, malerier og tegninger "Fotballenker".

- I 2009 etablerte jeg Foreningen Munchs Mødre www.munch150fredrikstad.no

- I 2008 etablerte jeg Bokverket i Gamlebyen, Fredrikstad - og

- I 2009 etablerte jeg Elingaards Litterære Salonger

- I 2011 ansatt som rådigiver for Enhet Kultur og leder for Litteraturuka i Sarpsborg . Arbeider også med Den kulturelle spaserstokken. www.litteraturukasarpsborg.no

- I 2013 laget jeg ustillingen "Munchs Mødre – den ene fødte ham, den andre fostret ham" for Østfoldmuseene, Fredrikstad Museum, sammen med designer

Ole Dørje.

 

- I 2013 forankret Foreningen Munchs Mødre og undertegnede Edvard Munchs tilhørighet og historie i Fredrikstad. Dette ved å gi Fredrikstad kommune det lille monumentet Munchs Mødre i gave på Karen Bjølstads (Edvard Munchs tante) fødselsdag 25. oktober 2013. Dette var en del av jubileet Munch 150. Vi takker alle som bidro økonomisk og praktisk - og i særdeleshet billedkunstner Birthe Marie Løveid. Monumentet står ved elvebredde, nær Litteraturhuset i Fredrikstad.

www.munch150fredrikstad.no

 

- I 2015 ble jeg med og etablerte Strikkefestivalen sammen med Marit Larsen og Bente Vold Klausen www.strikkefestivalen.no

 

- I 2016 Etablerte jeg koret Madrigalia www.madrigalia.no (under utarbeidelse)

 

 

Om å gå

 

 

"Når du har gått akkurat så langt at du ikke orker å gå lenger, da har du gått akkurat halvveis av det du klarer."

 

Visdomsord hentet fra Grønland

 

Min litterære verden

 

 

Minst en gang om dagen bør vi høre en liten sang, lese et godt dikt, se et vakkert bilde, og - om mulig - si et par fornuftige ord.

 

Johann Wolfgang von Goethe

Jeg har alltid hatt stor nytte, glede og trøst av å gå og har skapt et prosjekt og et foredrag kalt; Gå deg selv i møte.

Kanskje er dette et foredrag du eller dere kunne finne glede av å høre? Ta gjerne kontakt - se i menyen under Kontakt.

 

Jeg er så heldig å få lov til å jobbe med litteratur, både skrive, lese, lytte, spørre og arrangere. Min faste stilling har jeg som rådgiver under Enhet kultur i Sarspborg kommune og leder for Litteraturuka i Sarpsborg Jeg har en kulturkommentar i Fredriksstad Blad hver 5. uke, og jeg skriver også bøker - og jeg bokbader. Se i menyen under Bokbader.

Copyright © All Rights Reserved Torill Stokkan